De fotograaf kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiele schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot. Laurien Lub Photography behoudt het recht informatie op de website wat betreft tarieven en afspraken ten alle tijden aan te passen. Bij het boeken van een shoot/reportage gaat de klant automatisch akkoord met de onderstaande voorwaarden.

Auteursrecht

Het auteursrecht ligt ten alle tijden bij Laurien Lub photography

Gebruiksrecht

De klant krijgt het gebruiksrecht over de geleverde beelden. Deze rechten zijn alleen van toepassing op privegebruik. De beelden mogen niet gebruikt worden voor commerciele of non-profit doeleinden. Dit betekend dat de beelden niet zonder toestemming gepubliceerd mogen worden in gedrukte media, doorverkocht of mogen worden ingezonden voor fotowedstrijden.

Promotiedoeleinden

Bij het boeken van een shoot/reportage geeft de klant Laurien Lub Photography toestemming om de gemaakte beelden te gebruiken voor promotiedoeleinden. Hieronder valt o.a het plaatsen van beelden op social media of website, of bijvoorbeeld het gebruik van beelden voor drukwerk zoals flyers en exposities. Bezwaren tegen dit gebruik dienen vooraf via mail of tijdens de shoot gemeld te worden.

Annuleren

Voorafgaand aan de fotoshoot wordt een datum afgesproken.In geval van slecht weer (regen of zeer donkere lucht) mag de shoot worden verplaatst door fotograaf of klant. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de geplande fotosessie besloten. Dit is alleen van toepassing op een locatieshoot die buiten plaatsvind.

Bij annulering minder dan 24 uur van te voren wordt er 50% van het bedrag in rekening gebracht, mits de wijziging van afspraak in overleg is gebeurt met fotograaf. Vervolgens kan er een nieuwe afspraak worden ingepland. Mocht de fotograaf door omstandigheden (ziekte, ongeval, technische storing of een andere vorm van overmacht) niet op de afgesproken data aanwezig kunnen zijn, zal er kosteloos een nieuwe afspraak worden gepland.

Betaling

Een aanbetaling van 50% van de opdrachtprijs, dient 7 dagen voorafgaand aan afgesproken datum, te zijn voldaan op het aan de klant verstrekte bankrekeningnummer en o.v.v. van het verstrekte factuurnummer. Na betaling is de opdracht definitief. Indien er sprake is van annulering, is de aanbetaling niet restitueerbaar en blijvend verschuldigd.

De factuur dient gecontroleerd te worden door de klant op eventuele onjuistheden voor deze betaald wordt. De factuur dient binnen een betalingstermijn van 14 dagen voldaan te zijn. Indien er niet betaald wordt, ontvangt de klant ook de beelden niet.

Leveringsvoorwaarden

Bestanden worden digitaal aangeleverd na betaling van het factuur. Een bruidsreportage wordt aangeleverd op een USB-stick.

De klant krijgt binnen 10 werkdagen na de shoot/reportage een link toegestuurd van een online galerie. Vanuit deze galerie kan de klant een selectie uit de beelden maken. Nadat deze keuze is doorgegeven, zullen de beelden verder worden bewerkt. Denk hierbij aan kleur/contrast, het eventueel rechtzetten en/of bijsnijden van de beelden. Na uiterlijk 4 weken zullen de bewerkte beelden digitaal aan de klant worden verstuurd. Laurien Lub Photography werkt met een gekalibreerd beeldscherm. De klant heeft geen recht op terugbetaling, nieuw product of andere vergoeding, wanneer de kleurweergave of helderheid van de beelden anders wordt weergegeven op het beeldscherm van de klant omdat hij/zij geen gekalibreerd beeldscherm heeft.

Naamsvermelding

De klant ontvangt van ieder beeld een groot en een klein formaat bestand. Het groot formaat bestand is bedoeld voor privé gebruik, zoals drukwerk. Wanneer de klant beelden op social media wilt plaatsen, is het beter voor de kwaliteit om het klein formaat bestand te gebruiken. Het plaatsen van bijgesneden beelden op social media is niet toegestaan.

Klachten

Klachten dienen binnen 7 dagen na het leveren van de beelden, per email te worden verstuurd. De klacht zal naar alle redelijkheid beoordeeld worden. Bij een gegronde klacht zal deze in behandeling worden genomen. De beelden die worden gemaakt tijdens de reportage, zijn naar vrije interpretatie van de fotograaf en berusten op de artistieke autonomie van de fotograaf