Welkom op mijn website en wat leuk dat je de moeite neemt om een kijkje te nemen en zo een indruk te krijgen van mijn stijl van fotograferen!

Zoals terug te zien op mijn website, is mijn naam Laurien, ik ben geboren in Enkhuizen en woon nog steeds in dit mooie VOC stadje aan het IJsselmeer.Na de middelbare school ben ik in aan de HvA in Amsterdam de studie Product Design gaan volgen, waarvan ik in 2015 het diploma behaald heb. Tijdens deze studie heb ik o.a. geleerd hoe ik een product of een onderwerp en dus ook een persoon, goed van zijn of haar sterkste kant kan laten zien. Een aspect wat mij nu heel veel voordeel oplevert bij het maken van composities.

Fotografie heeft mij altijd geinteresseerd maar de kwaliteit van je camera beperkt je dan nog in de resultaten. Toen mijn ouders een nieuwe spiegelreflexcamera kochten en ik die van hen overnam, ben ik echter gaan experimenteren en kreeg ik hier steeds meer plezier in.Omdat ik ook enorm van reizen houd, begon het tijdens mijn reizen naar Azie en Zuid-Amerika in eerste instantie met het vastleggen van de culturen die ik daar tegenkwam maar ik merkte dat ik al snel een voorliefde ontwikkelde voor het fotograferen van de mens in al zijn eenvoud en diversiteit.Nog steeds vind ik dat het registreren van ongedwongen en spontane momenten de prachtigste plaatjes oplevert. In mijn portfolio zul je dit ook zeer vaak terugzien!

Omdat ik meer wilde weten over de verschillende technieken en het beinvloeden van beelden d.m.v. belichting/scherptediepte en ik meer uit mijn camera wilde halen, ben ik de opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool in Amsterdam gaan volgen. Tijdens mijn studie heb ik ontzettend veel geleerd en ben ik als fotograaf enorm ‘gegroeid’. Ik heb hier in de zomer van 2017 mijn diploma behaald.

Vanaf dat moment heb ik veel lieve, mooie, gezellige, grappige, ontroerende en officiele, maar vooral zeer waardevolle momenten vast mogen leggen. Op mijn website vind je slechts een fractie van al deze momenten terug maar ze kunnen je een goed beeld geven van mijn manier van fotograferen. Naast de door mij geregisseerde beelden, zul je terugzien dat ik er altijd goed in slaag om juist die onbevangen, ongedwongen en spontane momenten vast te leggen. Je zult ook beelden terugzien waar een stukje humor om de hoek komt kijken. Dit levert vaak beelden op die afwijken van de meer geijkte poses. Als ook jij hier van houdt en naar op zoek bent, dan ben je bij mij aan het juiste adres.